Over het servies

'Dipinto a mano' - handbeschilderd

Piccobella staat voor bijzonder serviesgoed uit Italië. We werken samen met vooraanstaande kleinschalige ambachtslieden, die we hebben gevonden op onze zoektocht naar exclusief keramiek in de omgeving van Venetië. Daar worden de schalen met de hand beschilderd (dipinto a mano) en dus is geen enkele schaal hetzelfde en dat maakt dit servies zo uniek en origineel. Voor ieder stuk in het gehele proces zijn er zo'n 18 handelingen nodig. Echt handwerk dus!

We hebben een passie voor het creëren van een gedurfde en onderscheidende vormgeving. In een wereld van overvloed en massaproductie zijn kwaliteit en design onze onderscheidende factoren. Gecreëerd door mensen die van hun product houden en het meesterschap beheersen: Ambachtelijkheid op zijn best, waardoor producten met opvallende details ontstaan. 

Van klei naar een prachtig product

Van de speciale klei uit het noorden van Italië wordt een mal gevormd voor het aardewerk dat daarna voor de eerste keer wordt afgebakken op een temperatuur van 1000 graden. Hierdoor zal de klei harder en witter worden. Dan zijn de kunstenaars aan de beurt om met hun kennis, passie en vakmanschap de prachtige dessins aan te brengen. En voor de speciale schalen, zoals onze schalen met groenten of met fazanten wordt ieder onderdeel met de hand gekleid. Daarna komt er een glazuurlaag overheen en gaan de producten opnieuw de oven in om afgebakken te worden.

Bekijk eens deze video impressie van het maak proces

© 2011 - 2023 Piccobella b2b | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel